Nápoje by si měl každý vychutnat tak, jak mu to nejvíce vyhovuje. U nápojů Fogoso to platí dvojnásob a proto neexistují pravidla, která by se měla přísně dodržovat. Tento článek proto poodhalí jen několik tipů, které se nám osvědčily a které pomohou užít si Fogoso naplno a objevit jeho chuť.
1. Správná teplota je základ
Fogoso je nejlpeší ochutnat nejprve samotné. V čisté formě je pro něj nejlepší teplota 5-7 stupňů Celsia. Osobně dáváme přednost spíše pěti než sedmi. Je to proto, že jde o blendovaný koktejl sladších vinných odrůd a nízká teplota udržuje rovnováhu chutí. Pokud dáváte přednosti výrazněji sladké chuti, můžete naopak servírovat ve vyšších teplotách, které sladké tóny akcentují.
2. Jen si zatřeste ...
Ohnivý efekt, který funguje kombinací přírodní perleti a bublinek, vyvoláte tím, že s lahví jemně zatřesete. Můžete ji také obrátit dnem vzhůru, nebo s ní pohybovat v přímce a uvidíte, jak bude nápoj reagovat. Jenže jde o sycený nápoj - zůstane potom po otevření i něco v lahvi? Tlaku se nemusíte příliš bát. Fogoso je sycené pouze jemně a tlak je nižší, než u klasického šampaňského. S třepáním se tak trochu počítá. Ale nic se nesmí přehánět - nejlepší je mít Fogoso dobře vychlazené a třepat s mírou :)
3. Jakou vybrat sklenici?
Ideální je sklenka na šampaňské, chybu ale neuděláte s jakoukoli sklenicí s vyšším úzkým profilem, vínovou sklenicí nebo koktejlovou sklenicí. Můžete vyzkoušet různé sklenice, v každém tvaru vynikne ohnivý efekt trochu jinak. Pro jeho vyšší intenzitu stačí se sklenkou trochu zavířit.
4. S čím kombinovat?
Dezerty - chuť Fogosa je jako stvořená ke kombinaci s dezerty.
Mořské plody - Fogoso je ideální nápoj k mořským plodům, krevetám, kalámárům, ústřicím a chobotnicím.
Předkrmy - mezi aperitivem a jídlem, nebo společně s předkrmem chuť zapadne stejně dobře jako k dezertu.
5. Experimentujte
Vyzkoušejte zajímavé kombinace, ozdobte si třeba drink bylinkami (skvělá je máta a levandule) nebo kombinujte s netradičními chutěmi a dejte nám vědět, na jaké kombinaci jste si pochutnali. My pro vás právě připravujeme a testujeme míchané nápoje, které budou stát za to. Když přihlásíte svůj mail dole na stránce do newsletteru, dáme jednou měsíčně vědět, co jsme vymysleli a nové recepty a tipy vám neuniknou.